Hofmeester Dental

Belangrijke mededeling

Vanwege een stroomstoring kunnen wij u telefonisch beperkt helpen. Wij verwachten tussen 11:00 en 11:15 weer online te zijn. Excuses voor het ongemak en dank voor uw begrip. Onze website kunt u blijven gebruiken zoals u gewend bent.

Hitting the Apex

vrijdag 24 november 2023

Hitting the Apex: on and off the circuit

Meld u nu aan voor de endo cursus op het circuit van Zandvoort

Op vrijdag 24 november organiseert Hofmeester Dental weer een mooie endodontologie cursus op het circuit van Zandvoort. O.l.v. Dr. Bertrand Khayat en Dr. Guillaume Jouanny worden de nieuwste ontwikkelen op het gebied van de minimaal invasie behandeling besproken, zoals: de nieuwste instrumentsytemen, obturatie technieken en herbehandeling technieken (zie onderstaand de uitgebreide onderwerp omschrijving).

Het cursusgedeelte zal rond 2 uur eindigen. Hierna krijgt u een rondleiding op het prachtige race circuit van Zandvoort, en mag u aan uw medecursisten laten zien wie de beste coureur is in de race simulatoren! Er zal worden afgesloten met een borrel in één van de lounges.

Een gezonde mix van educatie en amusement.

Datum vrijdag 24 november 2023
Locatie Circuit van Zandvoort
Burgemeester van Alphenstraat 108, 2041 KP Zandvoort
Kosten € 499,00
hands-on endo training hands-on endo training hands-on endo training

 

Programma

Inloop 08:30 - 09:00
Ochtenddeel workshops 09:00 - 12:00
Lunch 12:00 - 12:45
Middagdeel workshops 12:45 - 14:15
Rondleiding circuit & simulatie racen 14:15- 16:30
Afsluitende Borrel 16:30

 

Onderwerp

De afgelopen 20 jaar is het endodontisch instrumentarium voortdurend geëvolueerd. Er zijn nieuwe bewegingen, nieuwe legeringen en nieuwe technieken ontwikkeld met steeds hetzelfde doel voor ogen: de kwaliteit van de endodontische behandeling verbeteren.

Vandaag de dag zijn er nieuwe instrumenten beschikbaar om alle fasen van de kanaalvoorbereiding te voltooien, inclusief pathfinding en eindreiniging. De FKG scoutinginstrumenten in combinatie met de RaCe Evo-reeks bieden een globale roterende oplossing voor een snellere en veiligere preparatie.

Minimaal invasieve endodontie is een nieuwe trend die probeert het behoud van gezond dentine te combineren met de best mogelijke chemomechanische desinfectie. De XP Endo oplossingen met de XP Endo Shaper Rise en de XP Endo Finisher zijn ontworpen om aan deze eisen te voldoen en zijn bijzonder geschikt voor herbehandelingen.

De meer conservatieve vormen die met deze 2 lijnen instrumenten worden verkregen, vereisen en aanpassing in de keuze van de wortelkanaalobturatie techniek.

Recentelijk zijn nieuwe biokeramische materialen ontwikkeld. Deze bieden veel klinische voordelen waardoor ze een goed alternatief vormen voor de conventionele obturatietechnieken.

Deze cursus zal de evolutie, de huidige uitdagingen en de toekomst van endodontische instrumentatie en het gebruik van biokeramische materialen in de endodontie analyseren en trainen

 

Eerdere Klinische Casus van Dr. Khayat en Dr. Jouanny

hands-on endo training

hands-on endo training
Dr. Bertrand Khayat

Dr. Bertrand Khayat behaalde zijn DDS-diploma aan de Universiteit van Parijs. Hij behaalde zijn Certificate in Endodontics en zijn Masters of Science aan de Universiteit van Washington. Hij publiceerde vele artikelen in internationale tijdschriften, waaronder het Journal of Endodontics. Hij is de auteur van het hoofdstuk endodontische chirurgie in het boek ‘Endodontie’ CDP Editions en de auteur van het eerste boek over endodontische chirurgie in het Frans: ‘Endodontic surgery’. Onlangs publiceerde hij in het Engels het boek ‘Microsurgical Endodontics’ uitgegeven door Quintessence. Hij heeft meer dan 300 lezingen gegeven in meer dan 40 landen. Momenteel is hij adjunct-assistent professor aan de universiteit van Pennsylvania, afdeling endodontie, terwijl hij zijn privépraktijk in conventionele en chirurgische endodontie in Parijs behoudt

hands-on endo training
Dr. Guillaume Jouanny

Dr. Guillaume Jouanny behaalde zijn diploma Tandheelkunde aan de Université Paris René Descartes. Hij heeft ook een Master 1 in celbiologie, een CES in prothetische tandheelkunde en een CES in conservatieve tandheelkunde en endodontie, eveneens van de Université Paris René Descartes. Hij voltooide een postgraduaat en certificaat in endodontie aan de Universiteit van Pennsylvania in 2015, waar hij een uitgebreide opleiding kreeg in microchirurgische endodontie. Sinds 2015 heeft hij een privépraktijk als endodontist in Parijs.

Schrijf u hier in

Toegevoegd