Hofmeester Dental

Belangrijke mededeling

Vanwege een stroomstoring kunnen wij u telefonisch beperkt helpen. Wij verwachten tussen 11:00 en 11:15 weer online te zijn. Excuses voor het ongemak en dank voor uw begrip. Onze website kunt u blijven gebruiken zoals u gewend bent.

Ergonomie in de tandartspraktijk - Rotterdam

vrijdag 01 september 2023

Voorkom & verhelp fysieke klachten als gevolg van het behandelen

Het tandarts vak is fysiek zwaar en kan tot fysieke klachten lijden, zoals rug, nek & schouderklachten. 40% van alle tandheelkundigen haalt het pensioen niet werkend. Dat is onnodig. Komt u als liefhebber van preventief handelen ook ruim op tijd leren wat de meest voorkomende oorzaken zijn van werk gerelateerde klachten bij tandheelkundigen? En hoe deze te voorkomen? 

Tijdens de training “Ergonomie in de tandartspraktijk” zal fysiotherapeut en ergonoom Matthijs Luitjes u alles leren over het voorkomen en verlichten van werk gerelateerde klachten bij tandheelkundigen zodat u pijnvrij kunt blijven genieten van datgene dat u het liefste doet, tot aan het pensioen. 

Onderwerp

Werk gerelateerde klachten in de tandartspraktijk komen veelvuldig voor. Tijdens deze training leer je de meest voorkomende oorzaken van werk gerelateerde klachten herkennen, voorkomen en indien al aanwezig, aanpakken. Je krijgt helder inzicht in de verschillende risico’s die je als tandarts loopt tijdens het werk en leert hoe je hier strategisch op kan anticiperen. Kennis met betrekking tot de pathofysiologische achtergrond en aetiologie van myofasciale pijn / myofasciale trigger points wordt tijdens de lezing vertaald naar praktische tips voor de tandheelkundige behandelaar, zowel voor op de werkvloer als thuis. We bespreken 5 kernprincipes voor het voorkomen van werk gerelateerde pijn in de tandartspraktijk. Na het volgen van de lezing weet je waar je verbeterpunten liggen, zodat je er thuis en in de praktijk direct je voordeel mee kan doen.

De workshop wordt afgewisseld met dynamische ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en het aanleren van zelfbehandelingstechnieken om werk gerelateerde pijn te verlichten. Er is veel ruimte voor interactie zodat je met een ‘advies op maat’ verder kan in de tandheelkundige praktijk.Spreker Matthijs Luitjes

Matthijs Luitjes studeerde in 2006 af als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen. Gedurende 6 jaar deed hij ervaring op als fysiotherapeut bij zowel een gezondheidscentrum als enkele particuliere fysiotherapiepraktijken. In 2010 rondde hij de cursus ‘Myofasciale pijn’’ af bij ‘Myofasciale Pijn Seminars Groningen’. Sinds 2012 is Matthijs werkzaam bij de Praktijk voor Nek-, Schouder- en Armklachten in Groningen.

Naast fysiotherapeut is Matthijs sinds 2014 docent bij ‘Myofasciale pijn seminars Groningen’ (www.myofascialepijn.nl) en het Nederlands Paramedisch Instituut (NPi). Matthijs geeft regelmatig workshops voor tandartsen en lezingen voor andere specialisten. In 2014 was hij een van de organisatoren van het myofasciale pijncongres in Groningen.

Hij is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF), lid van de European Society for Shoulder and Elbow Rehabilitation (EUSSER) en de International Myopain Society (IMS).

 

Algemene informatie

Datum: vrijdag 1 september 2023
Locatie:
Euromast Rotterdam
Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam
Routebeschrijving
Kosten: €250,- 
(Alle deelnemers krijgen een exclusieve kortingscode voor de Bryant Refractives t.w.v. €150,- + meerdere exclusieve aanbiedingen op andere ergonomische producten) 


Programma
11:30 – 12:00        inloop
12:00 – 12:45        ontvangst met lunch
13:00 – 16:30        cursusprogramma
16:30 – 17:00        vragenronde
17:00 – 18:00        Afsluitende borrel

Schrijf u hier in

Toegevoegd